18 Mar
O Sa Fie Bine Scris De Codin Maticiuc

O Sa Fie Bine, Scris de Codin Maticiuc

"O sa fie bine. Chiar cred asta. M-am născut în 1980 și când aproape împlinisem 10 ani pe aceasta planetă o revoluție a venit să-mi dea universul peste cap. Ai mei erau plecați și eu eram in apartamentul nostru de la etajul 3 doar cu bunicii. Nu mi-a fost frică de gloanțele care suierau la propriu pe strada noastră căci nu prea realizam ce sunt. (Mi-era mult mai frică cand veneau țiganii de vis-a-vis, la bătaie, cu țevi la ei căci știam ca alea sunt periculoase.) In acel decembrie 1989 niște romani mi-au obținut mie LIBERTATEA pe care am invățat s-o iubesc și s-o apreciez mai tarziu.

Au urmat alți zece ani zbuciumati în care am invățat sa ne construim propria democrație, ani care s-au încheiat cu prima stare de urgență decretata în Romania (ianuarie 1999) care a curmat o dată pentru totdeauna niște acțiuni rușinoase din istoria romanilor. Mineriadele.
N-au trecut zece ani de data aceasta, abia vreo opt, pană la următorul obstacol. Criza. Pe mine cel puțin m-a schimbat total. Țin minte ca mi-am vandut mașina menită să-mi compenseze lipsurile in cărți citite și centimetri in pulă și-n inălțime (un Ferrari F430 Spider) doar ca sa nu inchidem orfelinatul. Criza s-a dus și eu am fost mai inteligent in urma ei căci am așteptat-o mereu. O salut și astăzi cand ea bate la ușă și o poftesc și-n casă dacă se descalță și se spală pe maini. Sunt pregătit pentru tine, baby! Nu pot spune ca am devenit zgarcit dar nu am mai cheltuit niciodată bani aiurea, le-am invățat și valoarea și cat de ușor iți pot scăpa printre degete.
Zece ani de la terminarea recesiunii. Acum se implinesc fix zece ani de la terminarea blestematei ăleia de criză și a venit simpaticul ăsta de COVID-19. Și este ingrozitor ce-i drept. Eingrozitor căci el atentează la singurele două lucruri care contează in această viață: SĂNĂTATEA și LIBERTATEA. E ingrozitor căci fiica mea implinește un an pe 04 aprilie și mi-e teamă că am să ii arăt pe geam o stradă goală și o sa le-o arăt nașilor pe video call. Nu așa mi-am imaginat prima ei aniversare. Dar ma bucur ca stau in casă cu ea pană atunci mult mai mult timp, timp pe care nu mi-l găseam dacă nu era mizeria asta. Lumea Smarandei va fi mai bună după ce trecem acest hop. Vom invăța lucruri așa cum am invățat și din recesiune. Eu personal intram in casă inainte și ma napusteam să-mi iau fata in brațe fără sa ma spăl pe maini. După coronavirus și criză ȘTIU că-mi voi invăța fiica despre igienă și cumpătare și din exemplu personal, nu doar din vorbe.
Și da, trebuie sa stam in casă acum ca sa trecem mai repede peste chestia asta și credeți-mă ca nu imi cade bine deloc, nu cat timp am in cinematografe un film care mai făcea minimum 200 de mii de admisii dacă nu era aceasta situație. Ma bucur totuși ca fix inainte sa se aștearnă tristețea am reușit sa fac sa radă peste 550 de mii de romani. Sunt mandru de asta. Dar acum e de stat in casă. Citeam undeva ca bunicii și străbunicii au mers la război pentru noi și pentru țară. Tot ce avem noi de făcut este sa stăm in casă. Eu promit ca atunci cand se termină asta vom relansa Miami Bici și o sa facem cumva sa mergem peste tot cu el.
Regret și că n-am reușit sa renovez etajul 7 de la Fundeni inainte de asta. Așteptam și incă mai așteptăm un aviz de la DSP care sigur nu mai vine acum că au alte treburi mai arzătoare. Dar notați-va undeva: CUM SE TERMINĂ CU GRIPA ASTA MA APUC DE FUNDENI. Banii ii am. Nu știu cine conduce acest DSP dar ma mut la ușa lor. Ca sa știți. Pentru ca vreau sa fac băi in fiecare salon și să le și renovez. Dar baile sunt un MUST!
Voi va dați seama că noi suntem blocați in case și suntem semi triști ca nu merge netul bine, ca n-am prins destule măști la farmacie și ca există niște copii la Fundeni, la etajul 7, pentru care măștile sunt la ordinea zilei? Care merg pe hol să-și facă nevoile sau sa se spele? Pentru care COVID-19 este incă una din zecile de boli, virusuri și infecții de care trebuie sa se ferească?
Dacă citești acest articol vreau sa dai un share și vreau să-mi promiți aici, jos, la comentarii ca mergi cu mine la sediul DSP cand se termină asta ca sa luăm acel aviz și ca nu plecam de acolo pana nu îl luăm. Și imediat dăm drumul la lucrări!
O sa fie bine. Chiar cred asta."

Multumesc lui Codin Maticiuc pentru acesta minunata poveste relatata pe pagina sa de facebook: https://www.facebook.com/codin.maticiuc/

Codin Maticiuc Povestea Vietii Codin Maticiuc Viziune 2020

0 Comments

Join Conversation