19 Jun
Candidatul CDU Octavian Ursu Primar In Germania

Candidatul CDU, Octavian Ursu Primar in Germania

Candidatul CDU, Octavian Ursu, se impune in fata AfD (Partidul Alternativa pentru Germania) in turul 2 a alegerilor pentru primaria orasului german Görlitz cu 55%, scrie saechsishe.de. Este vorba de un rezultat parțial, după numărătoarea a 75% din voturi.

Octavian Ursu a părăsit Romania in 1990 și s-a angajat la Filarmonica din Görlitz. Mai tarziu a intrat in Uniunea Creștin-Democrată, ulterior in legislativul din Saxonia, iar acum luptă pentru primăria orașului Görlitz, scrie postul de radio Deutsche Welle.

In primul tur al alegerilor locale din 26 mai, Octavian Ursu a primit 30,3% din voturi, rezultat cu care s-a clasat al doilea, după candidatul Alternativei pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel, votat de 36,4% din alegători.

Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a venitin Germania in 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz. Ursu a intrat in 2009 in CDU și in 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. In 2014 el a fost ales in legislativul landului federal Saxonia.

Inaintea votului din oraşul cu 56.000 de locuitori, situat la frontiera cu Polonia, actori şi producători de la Hollywood şi-au exprimat ingrijorarea cu privire la o posibilă victorie in alegeri a AfD. In cazul in care starea de spirit in viitor va fi "ură şi xenofobie", producătorii ar putea fi opriţi să vină în oraş, care se autodenumeşte Goerliwood, avand în vedere numeroasele filme care au fost turnate acolo, a scris agenția germană de presă DPA. Multe pelicule faimoase au fost realizate la Görlitz

Sursa foto: Saechsische.de

Sursa articol: https://www.comisarul.ro/articol/breaking-un-roman-castiga-primaria-orasului-german_1004775.html

0 Comments

Join Conversation