27 Mar
Hantavirus Tot Ce Trebuie Sa Stiti Despre Virus Si Modul In Care Acesta Se Raspandeste

Hantavirus, tot ce trebuie să știți despre virus și modul în care acesta se răspândește

Cauza Hantavirusului, China, China Virus nou, Coronavirus, Febra hemoragica cu sindrom renal, virus Hanta, Hantavirus, Hantavirus China, Hantavirus in China, Sindromul pulmonar Hantavirus, Transmiterea, Tratamentul cu Hantavirus, HFRS, HPS, Simptomele Hantavirusului, Ce este Hantavirus.

Chiar in timp ce focarul de coronavirus duce lumea catre o intunecata furtună, o serie de alte boli sunt relatate in China. Cazurile de gripă porcină și gripa aviară au fost deja raportate in India și in alte țări. Acum, un bărbat din China a fost pozitiv pentru hantavirus. Global Times din China a anuntat că bărbatul din provincia Yunnan a murit in timp ce se intorcea in provincia Shandong luni mergand la lucru. Celelalte 32 de persoane din autobuz au fost, de asemenea, testate pentru virus.

Ce este exact hantavirus?

Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), hantavirusurile sunt o familie de virusuri care sunt răspandite in principal de rozătoare și pot provoca boli variate la oameni.

Poate provoca sindromul pulmonar hantavirus (HPS) și febra hemoragică cu sindromul renal (HFRS).

Boala nu este transmisă in aer și se poate răspandi la oameni doar dacă intră in contact cu urina, fecalele și saliva rozătoarelor și mai puțin frecvent printr-o mușcătură de la o gazdă infectată.

Simptomele hantavirusului

Primele simptome ale HPS includ oboseala, febra și durerile musculare, alături de dureri de cap, amețeli, frisoane și probleme abdominale. Dacă este lăsat netratat, poate duce la tuse și scurtă respirație și poate fi fatal, cu o rată a mortalității de 38%, potrivit CDC.

In timp ce simptomele inițiale ale HFRS răman la fel, poate provoca scăderea tensiunii arteriale, șoc acut, scurgeri vasculare și insuficiență renală acută.

HPS nu poate fi transmis de la o persoană la alta, in timp ce transmiterea HFRS intre persoane este extrem de rară.

Conform CDC, controlul populației rozătoare este strategia principală pentru prevenirea infecțiilor cu hantavirus.

Hantavirus

Cauza Hantavirusului China China Virus nou Coronavirus Febra hemoragica cu sindrom renal virus Hanta Hantavirus Hantavirus China Hantavirus în China Sindromul pulmonar Hantavirus Transmiterea Tratamentul cu Hantavirus HFRS HPS Simptomele Hantavirusului Ce este Hantavirus

0 Comments

Join Conversation