25 Mar
Sfarsitul Unei Alternative Vechi Energia Regenerabila

Sfârșitul unei alternative vechi - energia regenerabilă

Există în principal două surse de energie, energiile fosile și energiile regenerabile. Energia fosilă se obține din extracția combustibililor care se extrag de pe pământ. Este o resursă neregenerabilă, motiv pentru care este considerată o formă de poluant.

Extracția combustibililor fosili dăunează atât mediului, cât și sănătății umane, în principal din cauza poluării cauzate de fumurile și emisiile acestuia.

În ultimii câțiva ani, s-au efectuat o cantitate uriașă de cercetare și dezvoltare pentru a face o utilizare mai eficientă a resurselor energetice, în special utilizarea surselor regenerabile de energie ca modalitate de a asigura furnizarea de energie pentru o lungă perioadă de timp și pentru a minimiza impactul pe care îl are asupra mediului sau, cu alte cuvinte, reducerea poluanților care provoacă încălzirea globală.

Resursele de energie regenerabilă

Resursele de energie regenerabilă, pe de altă parte, sunt de origine naturală, cum ar fi energia solară, energia mareelor, energia eoliană, energia geotermală și energia valurilor. Extragerea unei resurse de energie regenerabilă este mai puțin dăunătoare pentru mediu decât combustibilii fosili, din cauza faptului că aceasta poate face parte din autoapărarea Pământului. De fapt, are proprietatea de autocurățare, adică odată obținută, nu poate fi luată chiar și atunci când sursa este distrusă, reducând astfel poluarea cauzată de extracția și transportul combustibilului. În plus, sursele regenerabile de energie sunt abundente și nu există nicio limită a consumului lor. Se estimează că există suficientă energie regenerabilă pentru a fi furnizată întregii lumi. Cu toate acestea, combustibilul fosil, care este cea mai populară sursă de energie regenerabilă din lume, este o resursă limitată, motiv pentru care lumea se luptă să elimine utilizarea acestuia mult timp. Prin urmare, pentru a reduce utilizarea și a reduce efectul de seră, guvernele țărilor au luat multe inițiative pentru a reduce dependența de combustibilii fosili.

Utilizarea combustibililor fosili este considerată un factor major care crește încălzirea globală și schimbările climatice, ceea ce duce în cele din urmă la condiții meteorologice mai extreme și afectează sănătatea oamenilor și în multe feluri. Există multe modalități de a minimiza emisiile de combustibili fosili, dar cea mai populară este utilizarea biocombustibililor, adică a materialelor produse din surse regenerabile de energie care reduc emisiile de combustibili fosili, reduc dependența de acesta ca sursă majoră de energie și reduc încălzirea globală . În prezent, cel mai popular biocombustibil este bioetanolul, care are o largă utilizare potențială, în special pentru motoarele cu ardere internă, motoarele diesel și generatoarele.

Sfârșitul unei alternative vechi - energia regenerabilă reducerea poluanților care provoacă încălzirea globală Resursele de energie regenerabilă energiile fosile și energiile regenerabile

0 Comments

Join Conversation